donderdag 22 september 2011

Via Berlijn naar de Spartathlon

Komend weekend is er niet alleen het WK wielrennen, maar worden er ook een aantal marathons afgewerkt. Naast die van Gent is er ook de internationaal hoog aangeschreven marathon van Berlijn. Een echte stadsmarathon waarbij alle culturele hoogtepunten van de stad samengebald zijn in 42,195km. Goede reden om eens mee te doen zeker?
Naast Haile Gebreselassie en Paula Radcliffe ook een aantal Ironmanagers en individuele atleten aan de start. Een aantal gaan voor de duik onder de 3u en anderen voor een persoonlijk record. Voor de meesten een perfecte afsluiter van het seizoen.
Voor mezelf vooral een leuke test, gezien de eigen trainingen in de drukke periode augustus - september nu éénmaal niet prioritair waren. Me amuseren, dat is het doel.

Aftellen naar de 30e september doet Marc Van den Plas ondertussen al even. Zijn Spartathlon komt steeds dichterbij. Na een maandenlange voorbereiding is het volgende week vrijdag eindelijk zover. Gezien hij nu vooral moet rusten en afbouwen, heeft hij nu tijd om de website wat up te daten. Vanaf volgende week dus hier heel wat nieuws over deze extreme wedstrijd. Ook heel wat nieuws over alle deelnemende Belgen.
Op twitter en de blog zullen ook tijdens de wedstrijd (hij heeft 36u tijd om van Athene naar Sparta te lopen) continu updates zijn over hem en de andere Belgen.
Het wordt alvast een ongelooflijk avontuur!

De week later is er dan Ironman in Hawaii. Ik kijk uiteraard uit naar de prestatie van Michael Dewilde, maar ook de Belgische toppers kunnen ons land hopelijk wat media-aandacht geven!

ciao
t

Geen opmerkingen: