vrijdag 2 september 2011

IM Canada verslag

We zijn alweer enkele dagen verder. Ironman Canada was een succes. Op een zeer warme dag, werden 8 van mijn atleten (voor sommigen opnieuw) een Ironman.

Canada is werkelijk een prachtige plaats. Met Penticton werd een ideale locatie gekozen voor deze wedstrijd. Het stadje zelf is niet zo speciaal, maar er hangt wel een vakantie sfeer en gelegen tussen 2 meren is de ligging fantastisch.

Zwemmen in het zoete water, is heel relax en eens op het fietsparcours is het genieten van de bergen errond. Het eerste deel van het parcours is nog relatief vlak, met enkel een korte klim na 15km. De wind staat ook in het voordeel, waardoor iedereen hier vrij snel gaat. Vanaf Richter pas is het dan pittiger werk, met ook de opkomende wind in het nadeel. De klim naar Yellow Lake is het toetje van het fietsgedeelte. Ondertussen is de temperatuur richting 30° gestegen en is voeding meer dan ooit belangrijk.

Wij stonden op Richter Pas en konden alle 8 de atleten goed zien passeren. Ze zaten nog allemaal fris en gefocust.

Dan maar richting marathon parcours. In tegenstelling tot vele Ironmans geen lussen, maar een simpel out and back parcours. In de eerste 17km meewind en 3 pittige hellingen, maar voor de rest relatief vlak. De laatste 4km tot het keerpunt zijn echter meer dan heuvelachtig en bij het keerpunt aan Okanagan Falls wacht onmiddellijk een stevige klim. De wind werkt natuurlijk wel afkoelend, maar vraagt ook wat extra inspanning.

Jan en Serge bleven de ganse dag vrij goed in elkaars buurt. Serge heeft uiteindelijk wat meer ervaring (10u38) en Jan deelt zijn race perfect in. Hij heeft zeker nog heel progressie! Met zijn 10u40 wint Jan ook de jackpot georganiseerd door Hannes. Elke atleet mocht 5 dollar inleggen en zijn tijd raden. De Belgen lieten het raden aan mij over (en wisten pas achteraf wat ik inzette). Jan won, 46” sneller had ik hem verwacht :)

Ondertussen was Stijn aan een heel mooi loopnummer bezig. Met zijn 11u06 op dit zware parcours mag hij zeker trots zijn. Iets verderop zien we Patrick. 57 jaar en met zijn hoed heeft hij veel succes bij de supporters, maar vooral ook veel schaduw. Hij loopt gezwind met de glimlach. Om jaloers op te zijn. Heel even verder trouwens Marc die het lastig heeft, maar zich niet forceert en perfect zijn ritme aanhoudt. Deze grote meneer en motivator voor velen haalt zo zijn eerste Ironman binnen!

Ondertussen zien Filip, Patrick en Dick af. Filip is bezig aan zijn laatste, het tennis lonkt. Patrick zetten alles in op Klagenfurt en kwam hier genieten. Dat lukt voor allebei. Dick heeft jammer genoeg last in de schouder en had een pijnlijk fietsnummer. In de marathon komt hij er echter door en stoomt nog heel wat volk voorbij.

Het was opnieuw een prachtige ervaring om iedereen zijn doel te bereiken. Daarnaast is een week samenleven met alle verschillende persoonlijkheden altijd verrijkend! We komen opgeladen terug!

En het zal moeten ook, want zondag is er al het WK lange afstand duatlon in Zofingen. Daarna dan Zwintriathlon en op 11 september is het zowel het WK 70.3 als de Ironman Wales.

Drukke tijden dus, maar we gaan voor de uitdaging!


Gisteren, donderdag 1 september, werd Kevin Panhuyzen trouwens heel knap 6e op het WK cross country mountainbike. Als 1e jaars junior belooft dat alvast voor de volgende jaren!!!
Als dat niet motiverend werkt...

1 opmerking:

Jeroen D'hulst zei

opnieuw een mooi relaas van een prachtig event! de beleving van een ironman is en heeft toch iets speciaals. alvast nog eens een grote pluim voor jouw inzet, coaching en steun!!!