dinsdag 28 oktober 2008

Update Florida

De blog van vandaag is een post vanop de club website

Beste thuisblijvers,

We zijn hier terug voor een nieuwe update. Een dagje zonder internet zorgde voor wat minder nieuws. Vele gsm's werken ook niet, dus contact met het thuisfront verloopt soms wat stroef.

Maar we geraken hier al goed gesetteld.

Na een eerste, vrij wilde, kennismaking met de wind en golven van de Golf van Mexico stond vandaag een 2e zwemverkenning op het programma. De meeste atleten hadden al een veel beter gevoel en geraakten vlotter in het ritme. We probeerden ook wat in groep te zwemmen en waren zo toch weer 40' in het water. Waar het lekker warm was, want eens uit de zee was het een spurtje naar binnen. Koud en veel wind!! Heel even wisten we niet dat we in Florida waren.

Voor zaterdag belooft het wel iets warmer en iets minder winderig te worden.

In de namiddag deden we dan een fietstochtje waarbij het materiaal en de benen nog eens getest werden. Heel even werd iets vlotter gereden, maar de rest werd vlot losgereden. De groep bleef mooi samen. En hoewel Hannes een Grand Prix voor de Bergprijs had aangekondigd demarreerde niemand op de bewuste brug. Iedereen zit al met zaterdag in het hoofd. De boodschap is aangekomen: energies sparen voor zaterdag!!

Rusten wordt hier ook veel gedaan. De afgewerkte trainingen, de vlucht, het uurverschil, maar ook het 'stilvallen' na een drukke werkperiode zorgen voor wat vermoeidheid, die nu volledig uit het lijf moeten om zaterdag super fris te zijn. Relaxen dus.

Dit alles wordt afgewisseld met een laatste individueel gesprek met ondergetekende. Zo overlopen we nog eens alle details om zaterdag op alles tot in de puntjes voorbereid te zijn.

Voila, ik trek nu even naar onze mannen die op het loopparcours gelogeerd zijn. Ook zij krijgen hun laatste tips.

Tip 1 van de dag: Zorg voor iets van drank in de wisselzone. Zout water zorgt niet echt voor een aangename smaak in de mond.

Tip 2 van de dag: oude schoenen of pantoffels voor de start. Het zand is heel koud!!! Gelukkig is de Wal Mart 24/24u open.

Zo, tot een volgenda

Ciao

Tim

Geen opmerkingen: