donderdag 28 februari 2008

D-day


Morgen avond is het zover. Dan staat Olli (Olli4) aan de start van Ironman NZ!! De wedstrijd spookt al heel lang door zijn hoofd (en dus ook een beetje door die van mij :) ) en morgen is het dan eindelijk zover.
De start is zaterdagmorgen in het meer van Taupo. Bij ons is het dan vrijdag avond 19u. Het wordt dus een lange nacht. Wie zijn prestaties, maar ook die van bijvoorbeeld prof Frederik Van Lierde wil volgen, kan dit via Ironmanlive.
Conditioneel staat Olli waar hij moet staan. Zijn dieselmotor staat volledig afgesteld. Ook het kopje zit goed.
Zowel fysiek als mentaal zette hij een grote stap voorwaarts afgelopen jaar. Daar waar de cijfertjes nog vlot over en weer gingen (beroepsmisvorming allicht als beleggingsadviseur :) ) en tijdsvoorspellingen nooit veraf waren, is zijn aanpak nu veel realistischer, waardoor hij ook veel rustiger naar de start trekt.
Naar niemand kijken en zijn eigen wedstrijd doen: daar gaan we voor.
Trouwens, dat hij mentaal sterk is bewees hij alleen al door alle trainingen af te werken in deze Belgische winter. Het mag dan wel geen al te strenge winter geweest zijn, om 's avonds in het donker te vertrekken voor een fietsrit (en vooral: weken na elkaar, want het is de continuïteit die het hem doet): faut le faire!!
Veel succes dus Olli!!!
Daarnaast trouwens ook veel succes aan Philippe en zijn vrouwtje die voor hun debuut staan in de marathon van Barcelona. Druk sportweekend weeral.
Ikzelf ga vooral trainen. Na een fietsrit zondag morgen vrij vroeg zal ik aan de start staan van Oostende-Brugge, maar dan vooral als koppeltraining bedoeld. Niet forceren, gewoon vlot lopen en kijken wat er op het eind nog inzit.
Morgen maak ik trouwens gebruik van onze extra dag om samen met 1 van mijn nieuw atleten, Mathieu Himpe, een gesprek te combineren met een gezamenlijke fietstraining. Ideaal om eens samen te trainen. zo kunnen we een aantal zaken evalueren, planning opstellen, .... en hebben we nog getraind ook!
Zo, we gaan nog een stukje lopen na een goede werkdag!
ciao
t

Geen opmerkingen: