vrijdag 11 januari 2008

Halve marathon weekend

Dit weekend staat in het teken van de halve marathon. Heel wat van mijn atleten zullen aan de start staan in Watervliet, waar er een mooie natuurloop langs het Leopoldskanaal doorgaat. Zie www.krekenlopers.be
Ikzelf kom zondag aan de start van de prachtige Egmond halve marathon . De weersomstandigheden zorgen hier steeds voor een andere wedstrijd. De eerste 3km door het gezellige stadje lopen nog vrij soepel, al heeft ook daar de wind vrij spel. Tot aan km 10 worden de deelnemers het strand opgejaagd. Meestal staat de wind daar (stevig) op kop. Als dan, zoals vorig jaar, ook nog eens hoog water bijkomt, dan weet je onmiddellijk hoe laat het is.
Na een goede 10km ga je de duinen in waarbij heuvelop en -af gelopen wordt tot aan een mooie vlakke weg. Daar kan je mooi tempo maken, maar je hebt natuurlijk wel al heel wat energie verspild onderweg. Net voor het inlopen van Egmond aan Zee staat er nog een heel pittige klim te wachten, alvorens je kan finishen. Een loodzware, maar wel prachtige wedstrijd.
Dankzij de organisatie kan ter plekke overnachten, dus vertrek ik morgen al, samen met Sara. Zo kunnen we rustig toeleven naar deze wedstrijd, die voor mij een goede trainingsperiode afsluit. Daarna is het recupereren en aftellen naar de marathon. Een verslag van de halve marathon volgt!

Geen opmerkingen: