zaterdag 13 september 2008

Update Brazil en Marathon IFF

Wie dacht dat het in Brazilië altijd warm en droog is, zit er toch wel wat naast.
We kwamen hier maandag middag aan en er was een licht zonnetje aanwezig. 's Nachts was het al direct aan het stormen en tropische buien aan het gieten. Gezellig.
Maar eens het ochtend is, trekt het (langzaam) open en wordt het aangenaam en droog, al blijft het de laatste dagen iets langer regenen.

Gisteren konden we het fietsparcours verkennen. Wij bleven droog, maar enkele collega's verging het een uurtje later veel minder.

Goed, op maandag aangekomen, waren we ongeveer de enige gasten hier. De hotelmanager Ramon (spreek uit: Hamon, tenminste als je van West-Vlaanderen bent) spreekt vrij goed Engels en was blij met Europese gasten (komt niet zo veel voor). Hij werkte nog een jaar in Londen en wou ons een dag of 2 de omgeving tonen. Super natuurlijk, want anders moesten we alles met de bus afhaspelen.

Op de eerste dag hadden we wat rond gewandeld in de baai (prachtig) en in het stadje (vrij saai en armtierig). We vreesden toen een beetje dat we 10 dagen in het hotel zouden doorbrengen. Maar daar kwam dus verandering in op dinsdag.

We vertrokken voor een rondrit in de dichte omgeving waarbij Ramon alle kleine paadjes, dwars door het regenwoud, kende als zijn broekzak en ons zo bij fantastische stranden en uitkijkpunten bracht. Ongelooflijk.
We kwamen ook bij een iets modernere stad met een schitterende skyline.
Een superdag dus, die 's morgens al goed begonnen was met een losloopje langs de kust.

Op woensdag trokken we naar Florianopolis, een stad op een schiereiland (stad waar trouwens ook full Ironman Brazil doorgaat). Ook hier kregen we weer de mooiste dingen te zien, al reden we ook langs favela's, waar we konden vast stellen dat het contrast tussen arm en rijk wel enorm groot is. We eindigden deze dag met een ongelooflijk zicht vanop de berg van Jesus ( te vergelijken met die in Rio).

Donderdag dan trokken we naar Beto Carrero World, niet alleen het grootste pretpark van Zuid-Amerika, maar ook de plaats waar de finish is, de Expo en de tweede wissel.
Naast een Zoo, enkele toffe attracties (voelden ons even weer kind :) ) konden we dus al wat het parcours verkennen.

Gisteren en vandaag dan, hebben we vooral gerust, nummers opgepikt,...
We hebben alle 3 de sporten al gedaan deze week, met af en toe een korte prikkel om niet loom te worden.
Morgen dus D-day, dag die helemaal in het teken staat van Mark, die aan de start staat van zijn eerste Half Ironman. Er voor hem een onvergetelijke dag van maken, is wel het minste dat we kunnen doen voor Prodac.

####

Morgen is er eveneens de In Flanders Field Marathon.
Kris en Bert starten hier, dus mannen: veel succes !!!

Ik heb hier ook nog wat andere notities klaar die ik maakte, maar die post ik allicht later.

ciao
t

1 opmerking:

Kris zei

Dag Tim,

ik heb een geslaagde marathon achter de rug. Ik stuur je de komende dagen een verslagje door.

Grtn,

Kris