maandag 24 maart 2008

Geslaagde clubstage


We zijn terug thuis en we kunnen zeker spreken van een geslaagde stage. Iedereen was heel tevreden over de faciliteiten, over de sfeer, over de opbouw... en iedereen was ook tevreden over zijn eigen conditie.
Als coach was ik heel tevreden over de sfeer en de attitude binnen de groep en ik was zeer aangenaam verrast door het fietsniveau!!
Op zwaardere ritten fietsten we in 2 groepen, op rustigere dagen fietsten alle Ironmanagers samen, waarbij de beteren mooi ronddraaiden en zo de anderen mooi in hun zog meetrokken.
De opbouw was er op gericht om op vrijdag een soort test te doen: +6u fietsen (met een zwaar stuk constant glooiend langs de schitterende westkust) met onmiddellijk hierop volgend een 30' losloopsessie op de dijk. Iedereen voelde zich hier nog goed bij, wat duidde op een goed gedoseerde stage.
Voor heel wat tochtjes moet ik trouwens de Jerre bedanken, want hij was hier al eerder geweest en kon zo enkele heel nuttige tips geven.
Conditioneel maakte iedereen een mooie sprong, waarmee een goede basis gelegd is voor komend seizoen.
Tussendoor leerden ze ook heel wat bij over dosering op langere wedstrijden, voeding tijdens lange trainingen/wedstrijden, en zoveel meer.
Het werkt uiteraard motiverend om in groep te trainen, zeker als iedereen aan zijn trekken komt. Bij zwaardere trainingen een buschauffeur (meestal ikzelf :) ) en af en toe een vrije zone waarbij de vrijbuiters zich eens konden laten gaan. zo trokken Jan, Bart en ikzelf eens kort door en ook Michael toonde aan dat hij een grote sprong maakte (het gevolg van vele rustige kilometers en krachttraining op de fiets).
al bij al een hele goede week dus. Voor herhaling vatbaar!!
####
Op het thuisfront werd uiteraard ook niet stilgezeten.
Jody loopt vandaag zijn marathon. Peter liep een hele mooie natuurloop in Lier en Olli is terug thuis en nieuwe plannen werden gemaakt, Mathieu is ondertussen ook op stage vertrokken en Siegbert (neef van Sara) liep een hele mooie 10km in Paderborn (Dui). De winnaar liep er 28'45 en blijkbaar heel veel sfeer, dus misschien een ideetje voor in de toekomst?
Ondanks de sneeuw in de tuin komt het zomerseizoen nu heel dicht bij (de Veloopzwem licht immers al achter ons). Zowel voor de triatleten als vb de atleten die in Antwerpen lopen (marathon of 10Miles).
ciao
t

Geen opmerkingen: