dinsdag 19 oktober 2010

Vader en zoon


Michiel en Stefaan Vervisch kregen heel wat publiciteit afgelopen weken. Het gebeurt dan ook niet veel dat een vader en zoon zich in hetzelfde jaar kunnen plaatsen voor Hawaii. Als kers op de taart, pakten ze deze ervaring dan ook nog eens heel verstandig aan en ze bereikten samen de aankomst. Ongetwijfeld een moment die ze voor de rest van hun leven met zich zullen meedragen !!!

Maar naast Michiel en Stefaan, hebben we nog een vader en zoon die samen over de finish liepen. Niet in Hawaii, maar wel in de Amsterdam marathon van afgelopen weekend.
Naast knappe prestaties van enkele clubgenoten, liepen Mark en Francois Cleys samen over de meet in 4u.
Niet alleen die tijd is heel mooi voor een jongeman van meer dan 60 jaar, maar het ganse verhaal erachter is eigenlijk prachtig.

Het begon allemaal bij de werkgever van Mark: Prodac. Zij besloten hun werknemers te laten trainen voor een marathon. Mark had al meer dan 15 jaar niet meer gesport, maar had wel doorzettingsvermogen en met veel enthousiasme begon hij aan de rustige opbouw. Uiteindelijk slaagden Martin en Mark (zie foto) in hun doel en liepen de New York marathon in 2007.
Mark was helemaal gebeten van de microbe en zag in zijn omgeving triatlon. Hij besloot hiermee verder te gaan en kwam ook in contact met Ironmanagers.
Ook hier toonde hij zijn doorzetttingsvermogen en werkte naast de kwart van Hamme op het einde van het jaar ook zijn eerste halve triatlon af!
Zijn vrouw Sigrid en vader Francois raakten meer en meer in de ban van de sport en begonnen zelf ook meer te lopen.
In 2009 werkte Mark nog een halve triatlon af en afgelopen jaar werd hij in Regensburg een echte Ironman!! Op 4 jaar tijd dus van niet-sporter naar Ironman!

Het fantastische aan dit verhaal is dat niet alleen Mark een metamorfose doormaakte, maar dat nu dus ook zijn vader en zijn vrouw een gans ander leven leidden. Sigrid zal binnenkort ook een marathon aanpakken, maar afgelopen zondag was het alvast familiefeest ten huize Cleys!!

Heel veel van mijn atleten geven me motivatie en tonen aan dat een gezonde levenswijze zoveel energie kan geven. Dit verhaal is er dan ook eentje dat dit typeert!

Train ze!

tim

Geen opmerkingen: