maandag 3 mei 2010

April alweer voorbij


Oeps, april is voorbij gevlogen en ik moet dus dringend deze blog nog eens updaten!

Na de drukke maand maart met de fietsstages was er tijd om even uit te blazen en de atleten klaar te stomen voor de eerste wedstrijden.
Met De Haan hadden we al een belangrijke afspraak op vlak van triatlon, maar de duatleten kregen ondertussen al Wevelgem, Horst, Douai en Ruddervoorde voorgeschoteld.

Volgende week is er dan de Belgische seizoensopender voor de triatlon in Geel.

Zowel in Wevelgem als in Ruddervoorde konden Joerie Vansteelant en Melanie Matthijs de overwinning pakken. In Wevelgem won Melanie voor Peggy Claerbout, die een mooie progressie maakte, en Mieke Dupont en Kim Vandewaetere.
Afgelopen zondag was Griet Terrijn de lastigste klant, maar Melanie kon het toch mooie afwerken.

Na enkele jaren van blessureleed kon Mieke Depoortere trouwens haar come back maken! Blij voor haar dat ze er terug bij is!

Voor Joerie was Ruddervoorde een leuke test, na de materiaalpech van vorige week in Horst.

Zelf liep ik in april de marathon van Rotterdam. Ondanks iets te weinig lange duurlopen door de fietsstages liep ik 2u45, nog altijd behoorlijk voor een triatleet lijkt me. Misschien moet ik in de toekomst toch eens durven gaan voor een goede marathon. Maar dat zal de toekomst wel uitwijzen hé.

Ondertussen hebben we ook een fantastische BMA-classic gereden. Onze eigen Ronde van Vlaanderen was dit jaar een duet tussen Ironmanagers en SMO. Heel leuk om de 2 groepen samen over de hellingen te zien rijden. Achteraf een lekkere spaghetti bij Mark en Betty en het was alweer een leuke dag!

Een week later was er naast de Antwerp 10 miles ook nog de Ironman van Zuid-Afrika. 3 Ironmanagers startten er en deden het voortreffelijk! Michiel Vervisch slaagde er in zijn allereerste triatlon zelf in zijn age group te winnen!! Met 10u10 pakte hij zo zijn Hawaii-slot. Hij smeerde vader Stefaan een kwartier aan de broek, maar ik denk dat dit een ongelooflijk moment moet zijn om samen een Ironman te doen!! Super voor allebei!
Jules Cardinael had wat last van de maag en beet vooral op de tanden om te finishen! Maar gisteren tijdens Mons-Chimay-Mons had hij blijkbaar toch al weer goede benen!

Volgend weekend start ikzelf in Busschhütten. Samen met Michael Dewilde en Simon De Cuyper mogen we het opnemen tegen Duits geweld zoals Sebastian Kienle, Michael en Andreas Raelert en Timo Bracht. Kwestie van wat wedstrijdritme op te doen, noemen ze dat dan!

En vanaf dan is het triatlon seizoen natuurlijk volledig begonnen, met de Ironman van Lanzarote die ook al voor de boeg staat!!

wordt dus nog vervolgd !!

Geen opmerkingen: