maandag 31 mei 2010

IM Lanzarote en 11e in BK Leuven

Vorige week was er de Ironman van Lanzarote. 3 Ironmanagers kwamen samen met Ben Broes aan de start van deze zware maar schitterende wedstrijd. Voor Lanzarote-normen stond er weinig wind bij het begin van het fietsen. Vooraan in de wedstrijd was Maik Twelsiek iedereen kapot aan het rijden (zichzelf ook een beetje). Philip Graves kwam niet meer in het stuk voor, terwijl Eneko Llanos en Bert Jammaer verstandiger waren. Zij liepen dan ook voor de overwinning. Hierbij was Eneko een minuutje sterker dan Bert, die zo heel knap 2e finishte. Als kersverse vader was dit alvast een emotionele finish! Maik Twelsiek werd nog mooi 3e.

Ben deelde zijn wedstrijd heel goed in en liep na een sterk fietsnummer nog een hele sterke marathon om zo 10u43 te doen.
Tom pakte het heel vestandig aan en forceerde niks. Hij flirtte met de 11u maar finishte uiteindelijk in 11u09. Mooi gedaan! Trainingsmakker Mario volgde vrij lang op ongeveer een 30' maar kreeg wat last van de maag op het einde. Hij beet door en finishte zo mooi in 11u59. Beiden zien we daar volgend jaar terug !!

Pieter had niet zo heel veel kunnen trainen en werkte dan ook zijn wedstrijd op eigen tempo af zonder te forceren! Ook hij wil volgend jaar zijn 3e Ironman al finishen !!!

Verder ook vele sterke prestaties van de Belgen, met Frederik Sleutel, Veerle d'Haese en Christian Meuser op kop !!

####

Gisteren was er dan ook de eerste grote wedstrijd van het jaar: BK lange afstand in Leuven. Met heel wat kleppers aan de start zou het een harde strijd worden. Algemeen startten er 22 Ironmanagers en ook een 15-tal SMO - atleten. Daarnaast nog wat indivuele atleten, dus bekend volk genoeg aan de start.

Ikzelf was vrij goed mee in de start en kon rustig opschuiven, al was het soms zoeken naar de goede voeten. Af en toe bleek ik toch op kop van mijn groepje te liggen. Maar goed, als 24e aan wal vrij kort na Joury (Gokel) was zeker ok. Na een kort bidon- manoeuvre van Joury waren we samen op weg, al was hij toch zeker sterker dan ikzelf (wat ook daarna zou blijken). Even later kwam Michael voorbij en waren ze vertrokken. Michael zou trouwens nog tot bij en over Rutger Beke rijden om dan schitterend 4e te finishen.
Het fietsen was vrij pittig door de regen, gladde wegen en bochtjes en de wind. Het volle wiel was een twijfelgeval, maar ik was zeker niet de enige. Ik besloot dan ook niet te forceren en op een goed lopen te mikken.

In de eerste loopronde kon ik enkele atleten bijhalen en was dan ook blij verrast dat ik na 1 loopronde 12e lag. Ik bleef mezelf oppeppen en kon nog Dirk Huyrberechts bijhalen. Uiteindelijk een mooie 11e plaats dus, achter toch heel wat kleppers.

Joury Gokel werd nog mooi 7e en alle andere atleten deden het ook meer dan uitstekend. Enkel wat mechanische pech en een valpartij waren minder leuk, maar voor de rest konden we de dag mooi afsluiten!!

ciao
t

Geen opmerkingen: