maandag 11 augustus 2008

WK Duatlon te Geel

Op het WK lange afstand duatlon in Geel werd Joerie de wereldkampioen en verlengde zo zijn titel van vorig jaar. Opnieuw een jaar lang de regenboogtrui (al is dat iets minder de gewoonte dan in het wielrennen).

Joerie verpulverde de tegenstand en had na 18km lopen - 76km fietsen en 9km lopen zo'n 4,5 minuten voorsprong op zijn dichtste achtervolger.

Joerie is trouwens ook lid van de Ironmanagers, maar blijft nog even duatleet :)

Jan De Maesschalck kwam na zijn knalprestatie van vorige week opnieuw aan de start en toonde zich opnieuw van zijn beste kant. Hij startte goed mee en kon op het winderige parcours goed standhouden en plaatsjes opschuiven. Op het WK van de age groupers werd hij 14e in zijn age group.
Een hele knappe prestatie dus!!!! Proficiat!

Peter Vermeulen ging in eigen stad van start voor een beetje revanche. Revanche dan vooral op de omstandigheden die hem in Zürich tot opgave noopten. Nu volgt na een Ironman meestal een rustperiode, maar aangezien Peter slechts enkele uurtjes bezig geweest was, wou hij toch nog 1 keer alles uit de kast halen. En hoe! Met een 7e plaats in zijn age group en een 61e overall kunnen we niet anders dan tevreden zijn.
Zijn nieuwe plannen (in aanloop naar de Hel) kan je zelf hier lezen.

####

Ondertussen is de halve triatlon van Deventer afgelast. Een streep door de rekening, gezien we hier een testje gingen houden voor de Florida-gangers, maar geen nood, we vinden wel een alternatief. Later meer hierover!!

####

De Olympische Spelen zijn ondertussen goed op gang en dat levert mooie plaatjes op. Nu is het vooral het zwemmen en binnen enkele dagen atletiek die veel aandacht krijgt. Jammer dat die atleten telkens 4 jaar moeten wachten om die media-aandacht te krijgen!!

Geen opmerkingen: