vrijdag 8 augustus 2008

Post - MHC


Het is een leuke vaststelling dat heel wat atleten een super prestatie neerzetten afgelopen weekend. Uiteraard speelde ook het weer een bepalende rol, maar onderstaande cijfertjes tonen toch een mooie verbetering. Eerst persoon, dan tijd 2008 en dan tijd 2007.


DTB 4:14:54 4:29:41
CO 4:19:00 4:40:39
DRS 4:45:28 5:21:23
WR 4:46:04 5:06:52
NK 5:50:28 6:44:28
VZE 6:12:58 6:42:08


Leuke resultaten toch hé. Op de trainingen deze week (al was het loszwemmen) was iedereen enthousiast en blij dat ze de vruchten plukten van de geleverde arbeid. Voor heel wat atleten start nu de laatste rechte lijn richting Florida.


Dinsdag had ik ook met een heel aantal atleten een tussentijdse evaluatie. 1 van de aspecten die me daar (opnieuw) opvielen, was de verschillende beleving van de atleten.

Daarom ook bovenstaande cijfertjes, die aantonen dat verschillende types bij de club Ironmanagers kunnen thuishoren.


Enerzijds hebben we atleten die de lat zeer hoog leggen en top willen presteren. Dat maakt dat onze club ook mooie resultaten behaalt. Drie weken na onze leuke prestatie in Zürich (eerste 3 Belgen! ) vielen de prestaties van de Ironmanagers afgelopen zondag opnieuw op met heel wat sub5u chrono's. Chapeau !


Daarnaast is er echter ook een groep die vooral geniet van de mentale en fysieke voordelen van het actief zijn. Na een druk professioneel leven met veel bureauwerk, ongezonde gewoontes en vooral geen beweging, beslisten deze mensen om het roer om te gooien en meer aan sport te doen. Ik begeleid hen hierin en geef hen wat structuur, planning is immers belangrijk!

Bij 1 van de evaluaties afgelopen dinsdag was de conclusie (van ons allebei !) dat we een ideaal evenwicht vonden tussen werk, gezin en sport. Nog voor de Ironman in Florida afgewerkt is, werd in samenspraak beslist om ook volgend jaar op dezelfde manier verder te werken. Dit alles toont dat sport zoveel meer te bieden heeft dan de prestaties alleen!!


Dit is een leuke vaststelling en zorgt ervoor dat we met veel zin de voorbereiding richting Florida starten! (voor alle duidelijkheid: ik sta daar langs de zijlijn).

En het zorgt er ook voor dat we met de glimlach buiten stappen voor een duurloop in de gietende regen. En dat is af en toe nodig in dit landje.


Zo, train ze en tot volgende week!


ciao

t

Geen opmerkingen: