maandag 21 april 2008

Goede wedstrijd



Dit weekend stonden er heel wat wedstrijden op het programma.

In Antwerpen was er de marathon en de 10miles. Op de marathon kwamen Patrick en Ben tot een mooie prestatie. Heel mooi gedaan!

De 10 Miles was voor heel wat atleten een test. Voor heel wat Ironmanagers, maar ook voor een aantal individuele atleten was dit een stap in de goede richting. Daarnaast ook knappe prestaties van Bruno Clerbout en Pieter Hélin. Verrassing voor velen (maar niet voor mij) is de prestatie van Gert Van Poucke. 5e na een goed ingedeelde wedstrijd. Hier hebben we het laatste nog niet van gezien.

####

In Lebbeke was er de sprint triatlon. De bezetting was niet mis, want er werd ook gestreden voor de universitaire titel. Onder de gladiatoren ook Stijn en Stefaan Veldeman. Ze zwommen in de voormiddag een propere 7'04 en 7'06, waardoor ze dus in de namiddag in hetzelfde groepje terecht kwamen. Ze reden vol door en met heel wat wieltjeszuigers kwamen ze tot bij de wissel. Door het vele werk op de fiets ontbraken ze wat explosiviteit in het lopen, maar het was dan ook vooral als test bedoeld. Met een 22e en 23e plaats kunnen we tevreden zijn.

####

In Horst aan de Maas tenslotte stond ik aan de start van het EK Powerman. Ook hier een heel sterk deelnemersveld met heel wat specialisten. Mijn voorbereiding is vooral richting triatlon, maar dit zou een goede test zijn.

Ik startte heel voorzichtig en schoof beetje bij beetje op. Na een sprongetje tot bij Nico Huyberechts, sprong ik na ong 10km tot bij de groep van Loïc Hélin, Simon Strijk (zie foto) en Dirk Strothmann. Ik liep vrij gemakkelijk maar hield mij gedeisd voor wat komen zou. Na een 49' liepen we de wisselzone in.

Voor het fietsnummer hoopte ik vooral om wat progressie te merken tov vorig jaar, toen ik bij dergelijke niet-stayer wedstrijden toch nog kracht te kort kwam. Die progressie was er duidelijk. Ik kon mooi mee met de groep. Zelf tempo bepalen zat er nog niet in, maar in onze groep bleven de afstanden mooi bewaard. We bleven met 5 samen (Loïc, Strothmann, Strijk, mezelf en nog een Brit denk ik) en raapten zo Lukas Baumann op. Na een goede halve ronde komt er plots een sneltrein voorbij: Nico Huyberechts. Iedereen liet begaan, enkel Loïc probeerde mee te gaan. Dit lukte hem niet, maar door dit manoeuvre lag hij wel zo'n 100m voor. In de derde fietsronde verloor ik samen met Baumann nog wat contact met Strothmann en co en kwam zo als 18e de wissel binnen. Met een gemiddelde van 39,... km/u mag ik zeker tevreden zijn.

Na de wissel probeerd ik wat in mijn ritme te komen en liet Baumann tot bij mij komen. Na een goede kilometer kwam ik in mijn ritme en liep van hem weg. Beetje bij beetje begon ik echter te vertragen en op een 500m van de meet kwam hij opnieuw voorbij mij. Hier dus nog een werkpuntje voor op training!! Maar al bij al zeer tevreden met mijn 2u53' (officiële uitslag moet ik nog zien). Een mooie tussentijdse test die vertrouwen geeft.

In deze wedstrijd werd Joerie 2e, achter Ronnie Schildknecht (die we terug zien in Ironman Zürich, sympathieke kerel trouwens!!!) en voor Bart Aernouts en een hele sterke Kris Coddens.

Nu volgt een mooi trainingsblok met volgend weekend als lange duurloop de Hermannslauf.

Geen opmerkingen: