woensdag 8 juni 2011

Chaos

Toch wel wat chaos afgelopen zondag in Lac de l'Eau d'Heure. Een prachtige omgeving om een triathlon te organiseren, maar mits nog iets meer structuur ook een prachtige wedstrijd!
Bij het zwemmen lieten de 5 koplopers bij de heren de laatse boei volledig rechts liggen en snoepten zo toch een minuutje af van hun zwemtijd. In plaats van onmiddellijk in te grijpen en een soort stop en go te doen, liet de jury begaan om ze dan aan het einde van de wedstrijd gewoon te diskwalificeren. Spijtige zaak, die helemaal anders opgelost kon worden. Pieter Hemeryck was nochtans heel sterk!
In het fietsen zagen we auto's op het parcours dat het een lieve lust was en vooral bij de wisselzone zelf was het bij momenten gevaarlijk. De eersten kwamen door na een ronde, terwijl anderen net op het parcours kwamen, terwijl 100m voor dat punt auto's van de parking reden. Toch met een bang hartje toegekeken..

Gelukkig werd er nog gepresteerd ook. Stijn stoomt zich verder klaar voor zijn wedstrijden die er aan komen en werd mooi 11e. Roos en Femke deden het ook voortreffelijk en werden 5e en 6e.
Volgend jaar zou ik zelf wel eens willen starten ipv verkouden toe te kijken :)

Sophie deed wat verder in Rapperswil-Jona een hele goede zaak door 6e te worden op de Half Ironman. Opnieuw meestrijdend voor de 3e plaats toonde ze haar progressie van dit jaar wat resulteert in een constant hoog niveau. Op naar Brugge nu!

Nog een weekje trainen, en dan hebben we opnieuw een heel druk weekend met enkele belangrijke wedstrijden. Op vrijdag al de Nacht van Vlaanderen, gevolgd door Brugge (voor velen hun eerste kwart) en op zondag Hamme (ook een aantal virgins aan de start) en de halve van Butgenbach (dit jaar tussenstation voor heel wat Ironman-starters later op het jaar). Van een intensief coach weekend gesproken!

Ciao
t

Geen opmerkingen: