donderdag 10 februari 2011

Hivernales en Cadzand

Afgelopen weekend stonden 2 mooie natuurlopen op de agenda. In Cadzand moesten de atleten vooral mul zand en de wind overwinnen, terwijl in de Hivernales de stevige beklimmingen en dito afdalingen zorgen voor een pittige wedstrijd.

In Cadzand mooie prestaties van Michael Dewilde, Olivier Vanhoutteghem, Peggy Claerbout en Jeroen Ramon. Michael streed mooi mee voorin en toonde vooral aan dat zijn loopsnelheid wel snor zit. Ik ben zeker ook tevreden over zijn loopritme, wat in het mulle zand toch een voordeel was. Olivier maakte zijn rentree na de Ironman blues en is nu helemaal vertrokken richting Nice! Voor Peggy en Jeroen werd het een mooie zij aan zij, met dank aan Jeroen. Zo zijn ze al wat geoefend voor de Love Run en Bike van volgende week.

En dat brengt ons dan naadloos bij Sophie Degroote en Karl Van Biervliet. Karl koos voor de 10km waar hij sterk voor de dag kwam, terwijl Sophie heel mooi als 2e dame eindigde in de 20km. Voor Sophie volgt nu een periode van rustig doortrainen en enkele stages om dan te mikken op enkele mooie 70.3 wedstrijden in het voorjaar.

Verder op de 20km heel wat Ironmanagers die opnieuw afzakten naar het Zoniƫnwoud!
Deze wedstrijd wordt trouwens jaar na jaar meer bezet door de triatleten! In de top 10 al heel wat bekende namen, maar ook in de breedte heel wat multisporters op deze prachtige wedstrijd!
Hele knappe prestatie trouwens van Frederik Sleutel, die duidelijk gebrand was om mij te kloppen. Het is hem gegund want hij was gewoon sterker. Zeer simpel.
Nu, het feit dat ik hem zo kan motiveren, zal ik maar als compliment opvatten zeker?

En terwijl wij hier deze week al wat konden genieten van iets zachter weer, trainen Joerie Vansteelant (Lanzarote) en Lieselot Decroix (Calpe) zich naar een topvorm, voor beiden gereserveerd ergens in april. Wordt dus zeker vervolgd!

ciao
t

Geen opmerkingen: