maandag 22 december 2008

De Peet schittert in de Hel

Gisteren was het voor vele modderduivels opnieuw D-day. Na de vele regen van afgelopen dagen en weken beloofde de befaamde Hel van Kasterlee dit jaar weer een zware beproeving te worden.
2 van mijn atleten stonden aan de start: Mieke Dupont wou de Belgische titel mee naar huis nemen. 2 maanden geleden voelde ze zich nog heel slecht en begonnen we heel rustig op te bouwen. Het ging goed, zo goed dat ze een doel voor ogen wou stellen en de Hel leek haar perfect. De ideale manier om de motivatie op te vijzelen dus. Het lopen vorderde goed, heel goed zelfs, dus begonnen we er meer en meer in te geloven.
Wat echter onderschat werd, was dat ze heel wat kracht verloren had. Kracht die ze nodig had bij stoempen in de Hel. Nu, daar zijn we gisteren dus achter gekomen. Een vaststelling waar ze zelf heel goed mee kon leven en waar we uit besluiten dan we verder moeten doen en vooral blij moeten zijn met het feit dat we al veel verder staan dan we 2maanden geleden gedacht hadden. Al ver, maar dus nog niet ver genoeg om de Hel te winnen. Geen nood, ze komt wel terug!!

2e atleet, was de Peet, ofte Peter Vermeulen. Na een goede zomer, met hele goede training, mooie vooruitgang, maar jammer genoeg geen kers op de taart (onderkoeling in Ironman Zürich) kwam hij hier zijn kers zoeken.
Al enkele jaren een vaste klant in Kasterlee, was hij vorig jaar al heel mooi opgeschoven naar een 12e plaats.
Velen rekenden hem dit jaar bij de 'outsiders' en zelf de kranten zochten hem afgelopen week op.
Doel was en bleef top-10 en het uitgangspunt was 'ons eigen ding doen'.

Eénmaal vertrokken, liep hij dan ook zijn eigen ritme en liep (met een goed gevoel en de perfecte hartslag) een super eerste lopen. Een nieuwe PR op die eerste run, met als gevolg een comfortabele uitgangspositie voor het fietsen.
Door zijn perfecte parcourskennis, kon hij zelf even naar de 2e plaats fietsen, maar kwam dan in een mooi groepje met oa Peter Bracke, Nick Baelus, William Busch en Patrick Verdonck. In de laatste fietsronde bleef hij op eigen tempo rijden en kwam zo mooi als 5e de wissel binnen.
Ook in het lopen bleef hij mooi in zijn ritme. Enkel een ontketende Mark Byloos (indrukwekkend!!) passeerde hem, zodat hij schitterend 6e werd!!
Als klap op de vuurpijl mocht hij ook nog eens op het BK-podium, gezien degene voor hem geen licentie had.

Met andere woorden: een schitterende beloning voor een schitterende gast die heel veel voor zijn sport doet en over heeft.
Als dat geen kers op de taart is!!!

En nu wordt het even afbouwen en vele zorgen dragen voor vrouw en zoon (op komst).

Geniet ervan!!

Aan iedereen prettige feestdagen en vele goede voornemens

ciao
t

Geen opmerkingen: