zondag 11 januari 2009

Bibbertriathlon Editie 3

Gisteren stond de 3e editie van de Bibbertriathlon op het programma. Het oorspronkelijke format (enkele uurtjes multisport - plezier) bleef behouden, alleen moesten we het kayakken uiteraard vervangen. Schaatsen bleek een ideale optie, met prachtige beelden, enthousiaste deelnemers en mogelijks een scenario dat maar om de 10 jaar kan herhaald worden.

Soit, organisator Geert zorgde voor een schitterende dag. Ik kon hier en daar wat helpen en zo vele genietende sporters aan het werk zien. Bij het schaatsen moesten de teams afwisselend 10 rondes op een mooie vijver afwerken, waarna ze op de MTB richting domein Puyenbroeck mochten vertrekken voor enkele lokale rondes. Daar lag het er sneeuwwit bij en was het op sommige plaatsen uitkijken voor valpartijen.
Het schaatsen bleek trouwens de perfecte opwarming voor deze uithoudingsproef.

Een echte wedstrijd is dit niet. Het fun gehalte neemt hier de bovenhand, maar tijdens de oriƫntatie proef zet iedereen toch zijn beste beentje voor.

Opvallend was dat 35 duo's zich inschreven. En dat is een ongekend succes, gezien we hier niet zoveel reclame rond maakten. Enkel topsite www.3athlon.be zorgde voor wat publiciteit, de rest ging via mond aan mond! Een leuke vaststelling en een mooi teken van appreciatie naar Geert toe.

Op naar de volgende editie!!

ciao
t

Geen opmerkingen: