vrijdag 11 december 2009

Screening

Vorig weekend werden alle SMO-atleten onderworpen aan een screening. Bij het begin van het seizoen willen we immers ook blessurepreventief werken en zorgen dat de atleten in zo goed mogelijke omstandigheden hun trainingen kunnen afwerken.

Naast de jaarlijkse lactaattesten, regelmatige bloedcontroles en dergelijke werden nu ook krachttesten, biomechanische testing, energetische screening en opmaak van een sportpsychologisch profiel opgemaakt. Hieruit vertrekkend kunnen we voor elke atleet een specifiek programma opstellen !!!

Dat wordt dus een leuke uitdaging!!

Ondertussen heb ik er ook al heel wat evaluatie gesprekken opzitten. De meeste atleten (op alle niveau's) sloten hun seizoen met een goed gevoel af en kijken al uit naar wat 2010 zal brengen. Het wordt weer een hele drukke zomer met heel wat Ironmans op de agenda. Met het invoegen van nieuwe Ironman Regensburg en doordat wij met de Ironmanagers richting Marmotte trekken, komen we op volgende drukke agenda:
- 27 juni: Nice
- 18 juli: Roth
- 25 juli: MHC + Zurich
- 1 aug: Regensburg + UK
- 7 aug: Norseman
- 15 aug: Kopenhagen

Vanzelfsprekend kan ik er niet overal bij zijn, maar het is plezant om zien dat iedereen geniet van het opmaken van de planning en het maken van de goede voornemens!!

De inschrijvingen voor de stage in maart lopen ondertussen ook binnen, dus hopelijk wordt ook dit opnieuw een leuke ervaring!!

ciao
t

Geen opmerkingen: