maandag 5 mei 2008

Verlengd trainingweekend

Na een 3-tal dagen zeer rustig aan gedaan te hebben (rusten en loszwemmen) stond ik donderdagmorgen klaar om met een groep vrienden/clubgenoten naar de Ardennen te fietsen.
Om het verlengde trainingsweekend goed in te zetten waren we immers van plan om van Gent tot in Cornimont te fietsen. Met de wind in de neus fietsten we 232km bijeen. Een mooie dag noemen ze dat! Gelukkig bleven we vrij veel gespaard van regen. Het was bij momenten stil in de groep, maar eens aangekomen was de ambiance er vlug terug :)

Na goedkeuring van de chalet kregen we de nodige koolhydraten voorgeschoteld en onze eerste dag zat erop.
Op vrijdag deden we een mooie duurloop in glooiend landschap en in de namiddag deden we een leuke fietstraining met tussenstop op een terrasje in Bouillon. Op die manier trainden we weer de nodige uurtjes bijeen.

Op zaterdag was er dan een intensievere prikkel voorzien. Een rondje van 29km was uitgestippeld met 4 hellingen. Een lopende klim, een vlotte, en iets steilere en een korte. Voor elk wat wils dus. Na een verkenningronde reed iedereen op eigen tempo. In ronde 2 deden we op 2 hellingen krachtblokjes en in ronde 3 gingen we op 2 hellingen naar omslagpunt.
En dan volgde uiteraard ronde 4, waar Bart al duidelijk getoond had waar we de intensieve prikkel zouden eindigen. Olli4 rolde het tapijt uit, door de overgebleven 6 op sleeptouw te nemen aan een mooi vlak tempo. Een sprong van buffel Bart verder waren we nog met 4. Bovengenoemde buffel, den tweeling Veldeman en ikke. Het werd nog leuk daarboven en het feit dat de verschillen zeer klein waren, maakte de tactische plannetjes achteraf alleen maar interessanter.
Na een zalige BBQ op zaterdagavond was het weekend nog niet gedaan.
Op zondag ochtend deden we immers nog een mooie lange duurloop van 23,6km over wederom heuvelachtig terrein. De Veldies waren weeral mijn trainingsmakkers (wat altijd aangenaam is uiteraard) en ook alle anderen liepen mooi op hartslag hun training.

Hierna reden de meeste naar huis, maar wij peddelden, of dobberden (?) nog een uurke of 2 met de kayak alvorens naar huis te rijden. Veel te mooi weer om in de auto te zitten!!

En zo eindigde een gevuld, maar super plezant verlengd weekend, in de wetenschap dat de conditie goed zit. Ik kijk uit naar de triatlon in Geel, waar heel wat sterk volk aan de start zal staan (of liggen). Wordt zondag vervolgd dus.

ciao
t

Geen opmerkingen: