maandag 28 november 2011

Sophie 3e in Ironman Cozumel


Sophie kreeg gisteren een hele grote kers op de taart!
Na een prachtig seizoen waarbij ze een grote stap vooruit maakte, hadden we nog een Ironman gepland.
Na haar 12e plaats op het WK in Las Vegas was er eerst tijd om mentaal en fysiek wat te rusten om dan nog eens wat volume te trainen richting haar debuut over de volledige afstand.
Gelukkig zat het weer ons mee en kon ze de meeste lange duurritten in aangename temperaturen afwerken.
De conditie steeg op het juiste moment en ondanks de logische stress begon Sophie perfect aan haar wedstrijd: 54'46 en in een groepje voor de 3e plaats uit het water. In het fietsen vrij snel richting 2e plaats. Simone Benz was wel heel sterk vandaag, maar Sophie kon Yvonnen Van Vlerken wel mooi afhouden. Sonja Tajsch reed lek en zo kon Sophie als 2e beginnen lopen. Met een zeer goed ingedeelde marathon kon ze haar podium veilig stellen en als 3e haar debuut afronden!

We mogen dus van een grote kers spreken!

Nu is het tijd om van deze prachtprestatie te genieten en wat rust in te bouwen. Ook voor haar partner Karl een dikke proficiat trouwens !!!

De coach mag dan al denken aan volgend jaar, de atlete mag nog even denken aan de batterijen opladen (en eventjes met dolfijnen zwemmen :) )

Persoonlijk was het heel leuk om Sophie dit jaar te zien ontwikkelen van Belgische topper naar iemand die begint mee te spelen op internationaal vlak!
Het wordt ook volgend jaar een leuk jaar!

ciao
t

Geen opmerkingen: